Jaipur

Els orígens de la bonica ciutat de Jaipur es remunten al segle XVIII, durant el regnat de Jai Singh II, qui va abandonar els abruptes turons d’Amber el 1727 i es va instal.lar en un perfecte palau-ciutat en les planes properes, a Jaipur. Aquesta és una ciutat que es converteix en la capital de la post-independència de l’estat de Rajasthan. Jaipur és una ciutat que avui en dia, encara, resumeix l’esperit de Rajputana.

A instàncies del creixement dins de les bullicioses urbs, segueix conservant la seva personalitat i història … una bonica barreja d’antiguitat i modernitat.

Anomenada la “ciutat rosa”, a causa de l’abundant ús de pedra rosa a les seves construccions, Jaipur té massisses fortaleses, grandiosos palaus, magnífics temples i extraordinaris jardins.

La ciutat és un plaer per visitar, des de l’intrigant i meravellosa vista de Hawa Mahal, “Palau dels vents”, que va ser una estada reial destinada per a palau de dones, fins a les extraordinàries formes de Jantar Mantar, el més gran i més ben conservat dels cinc observatoris. El visitant pot gaudir aquí de la ruta de Badi Chaupar, amb botigues i establiments de negocis a banda i banda de la gran fortalesa-palau d’Amber, situada al cim d’un turó i antiga ciutat de les tribus Mina, de les fonts de vida plenes de color del sublim temple de Birla, passant pel luxe de l’arquitectura de la ciutat-palau que barreja l’arquitectura de Mughal i la tradicional de Rajasthan i s’estén ocupant una dissetena part de l’àrea de la ciutat emmurallada, i de la serenitat de Jal Mahal, un conjunt llac-palau, que era residència estiuenca de la família reial.

Jaipur és també reconegut per realitzar delicats oficis manuals, meravelloses impressions en tela i finíssima joieria.

Comprar en un vell basar en tenebres, a les ombres de la ciutat-palau, pot ser màgic en aquesta romàntica ciutat. La ciutat rosa és un dels centres principals a tota la regió per adquirir bonics gravats, especialment en fàbriques de cotó, i és probablement el centre més gran de l’Índia on es poden trobar joies.

Sol·liciti el seu viatge

Altres ciutats a l’itinerari

Agra

Agra

Zones específiques

També els pot interessar:

Itineraris

Índia-FVF

Índia

en llibertat

Viatges

a mida

Informació

pràctica