Delhi

Capital de l’Índia durant 800 anys, «on sultà després sultà va esperar l’hora del seu destí i va fer el seu camí». Avui, la seu de la democràcia més extensa del món. És lloc d’un continu assentament des dels temps llegendaris d’Indrapastha, la capital ària l’any 1000aC, els vestigis de la qual han estat descoberts pels arqueòlegs en els emmerletatges de Purana Quila o Fortalesa Vella. Ribes avall del riu Yamuna encara persisteixen les ruïnes de les ciutats reals medievals, fortaleses i palaus, santuaris i portes, construïts per una dinastia després d’una altra per crear una Delhi més esplèndida que l’anterior.

Shahjahanabad o Delhi Vella és la ciutat emmurallada del segle XVII, aixecada per l’emperador mogol Shah Jahan, amb el seu laberint de carrerons, avingudes i basars. La magnificient Fortalesa Roja, de gres vermell, està plena de cambres interiors de marbre tallat: Diwan-i-Am, Diwan-i-Khas, Rang Mahal, Moti Masjid i Sheesh Mahal. Els palaus del Fort Vermell tenien un rierol per on corria aigua perfumada per crear un aura de paradís.

Delhi, la ciutat nova de Delhi, va ser traçada amb tal previsió que, fins i tot avui, més de 50 anys després, pot absorbir l’expansió amb gràcia.

Entre les tombes i els mausoleus en record dels nobles i els reis governants, hi ha la Delhi plasmada pels anglesos, amb jardins immaculats, bungalows colonials molt espaiosos; la captivadora simetria d’aquesta bella avinguda, Rajpath, passa per davant de l’imponent Parlament, de dret fins a les massisses portes de Rashtrapati Bhavan, una vegada residència dels reis.

En les riberes del riu Yamuna hi ha els bells monuments commemoratius, pacífics, de Mahatma Gandhi, els Primers Ministres, Jawaharlal Nehru i Lal Bahadur Shastri-Raj Ghat, Shanti Vària i Vijay Ghat.

Sol·liciti el seu viatge

Altres ciutats a l’itinerari

Agra

Agra

Zones específiques

També els pot interessar:

Itineraris

Índia-FVF

Índia

en llibertat

Viatges

a mida

Informació

pràctica