Amber

El Fort Amber és un complex localitzat a Amber, a 11Km de Jaipur, a l’estat de Rajasthan. Va ser originalment construïda pels Meena, que van consagrar la ciutat a Amba, la Deessa Mare a la qual coneixien com “Gatta Rani” o “Reina del Passat”. Construïda sobre les restes d’una estructura anterior, el complex palatí que roman en l’actualitat va ser començat durant el regnat del Rajá Man Singh, comandant en cap de l’exèrcit d’Akbar i membre del cercle íntim dels “9 cortesans”, el 1592. Amber va patir modificacions sota successius dirigents en els següents 150 anys, fins que els Kachwaha van mudar la seva capital a Jaipur durant l’època de Hawaii Jai Singh II.

El Rajá Meena Ralun Singh, també conegut com Alan Singh Meena de Khogong, en un acte de compassió va adoptar una mare Rajput i el seu fill que buscaven refugi en el seu regne. Més tard, el rei va enviar aquest nen (Dhol Rae) a Delhi perquè representés al seu regne. Quan Dhol Rae el Rajput es va fer gran va tornar a Amber amb conspiradors i en una demostració d’ingratitud i traïció, va massacrar el desarmat Meena durant la celebració d’una cerimònia religiosa, conquistant Khogong. Aquest fet dels Rajputs va ser el més covard i vergonyós de la història de Rajasthan. Llavors van prendre el Sihra Gotra de Mines, conegut molt més tard com Jamwa Ramgarht, a prop de Jaipur, i van traslladar allà la seva capital. Més tard, en esdevenir el gendre del príncep Ajmer, va morir en combat contra 11.000 soldats Meena. El seu fill Maida Sihra I Rao “va conquerir Amber dels Soosawut Meena”, el cap dels quals era Koontal. El seu successor va lluitar contra els Meena derrotant-los i assegurant així el seu regnat.

L’estructura que actualment es coneix com Amber Fort era inicialment un complex palatí dins del Fort d’Amber original que avui en dia es coneix com Jaigarh Fort. Connectat a Amber a través de paisatges fortificats, Jaigarh Fort està localitzat en un turó sobre el complex d’Amber, i està construït amb gres vermell i marbre blanc. Amb vistes al llac Maotha, té reputació d’haver estat el tresor dels dirigents Kacchwaha. Avui dia, els turistes poden pujar al fort des de la base del turó en elefant. Durant el passeig, es poden admirar les belles vistes de Jaipur, el llac Maotha i la muralla original de la ciutat.

Un cop assolit el palau, es pot visitar el fort en una visita guiada o fer-ho un mateix. La visita més magnífica de totes és el vestíbul dels miralls. Quan la reialesa vivia en aquest lloc, a la nit, quan necessitaven passar a través d’aquesta estada, prenien una sola espelma, i gràcies l’intricat disseny dels miralls, tota l’habitació s’il.luminava.

Sol·liciti el seu viatge

Altres ciutats a l’itinerari

Agra

Agra

Zones específiques

També els pot interessar:

Itineraris

Índia-FVF

Índia

en llibertat

Viatges

a mida

Informació

pràctica