Agra

La tradició atribueix la fundació de la ciutat d’Agra a Raja Badal Singh, sobre el 1475 dC. No obstant això, la menció dels àrabs a Mahabharata suggereix que va ser la germana de Mathura la fundadora. Sikander Lodi va fer d’aquest lloc la seva capital, quan els lodis van governar el nord de l’Índia. Amb l’arribada dels musulmans el 1526, dirigida per Babar, Agra entra en una nova època, que ha contribuït molt en la influència dels nostres temps.

Agra arribà al seu punt àlgid entre 1556 i 1658, sota el poder dels emperadors musulmans Akbar, Jehangir i Shah Jahan. Akbar va crear un gran centre d’ensenyament, art, comerç i cultura. Els seus successors van construir en les fundacions que ell va deixar. La majoria dels famosos monuments, inclòs el Taj Mahal, pertany a aquest període, quan Agra va ser com un rusc ple d’activitat de construcció d’excepcionals altes edificacions.

No sorprèn que la moderna Agra encara conservi l’herència musulmana. Un passeig baixant pels estrets i atapeïts carrers de la ciutat introdueixen el visitant en les aromes dels seus aliments, els tradicionals artesans, ocupats creant una interminable varietat d’obres mestres i molt més.

El Taj Mahal és un monument a l’amor, construït per Shah Jahan en memòria i expressió d’amor per la seva esposa, la reina Mumtaz Mahal. És obra de l’arquitecte persa Ustad Isa, impressionant per la bellesa de la seva arquitectura en marbre blanc, i que va trigar 22 anys a ser acabada, des de 1630 fins a 1652. El Taj Mahal, una de les meravelles del món, és un clar exemple de simetria, equilibri de disseny i de materials intercalats. Dues valuoses característiques d’aquest mausoleu són les elegants cúpules i les fràgils pantalles de marbre.

Sol·liciti el seu viatge

Altres ciutats a l’itinerari

Agra

Agra

Zones específiques

També els pot interessar:

Itineraris

Índia-FVF

Índia

en llibertat

Viatges

a mida

Informació

pràctica