Mahabalipuram (Mamallapuram)

És un poble de la costa de Coromandel, situat a 60km al sud de Chennai. La bellesa dels seus monuments (va ser declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO el 1984) i la tranquil·litat dels seus espais naturals han fet d’aquest poblet una important fita turística.

Els Temples Rupestres són grutes esculpides en els massissos de granit que voregen una muntanya baix situat a l’oest de la ciutat. Les seves magnífiques escultures són testimoni de la maduresa de les arts plàstiques en l’època de la sobirania Pandaya.

L’obra cimera d’aquests temples rupestres, i una de les més rellevants de l’art indi de tots els temps, és el baix relleu on es representa el descens del Ganga (el riu Ganges), també anomenat “la penitència d’Arjuna”.

Els cinc ratha: a 1,5km al sud dels temples rupestres es poden contemplar aquests cinc temples monolítics, mai consagrats al culte, tot i que la coincidència del seu nombre ha fet que se’ls associï als cinc germans Pandava. Aquestes construccions realitzades en grans blocs de granit són rèplica d’altres realitzades en fusta i associades als ritus hinduistes. Els cinc edificis constitueixen una mena de catàleg d’estils arquitectònics molt en l’època de la seva realització, durant el regnat de Narasimhavarman I.

Shore Temple, El Temple a la platja: és símbol de Mahabalipuram i s’alça sobre un minúscul promontori de sorra. Aquest temple era conegut en els antics textos amb el nom de Jalashayana (estès a l’aigua), va ser el primer temple dràvida construït amb blocs de pedra. Es va construir a començaments del segle VIII, sota el regnat de Narasmhavarman II. El conjunt consagrat a Shiva està integrat per dos temples orientats a l’est i oest i idèntics en la seva concepció, encara que de diferents dimensions.

Sol·liciti el seu viatge

Altres ciutats a l’itinerari

Agra

Agra

Zones específiques

També els pot interessar:

Itineraris

Índia-FVF

Índia

en llibertat

Viatges

a mida

Informació

pràctica