Karnataka

L’estat de Karnataka (antic Mysore) s’estén per una vasta regió al sud-oest de l’Índia. Al nord limita amb els estats de Goa i Maharashtra, a l’est amb Andhra Pradesh i al sud amb Tamil Nadu i Kerala. Les muntanyes Ghat Occidentals, que voregen el costat occidental de l’altiplà del Deccan, protegeixen les terres de l’interior de les torrencials pluges monsòniques que, en canvi, assoten el tram pla de la costa. L’àrea muntanyosa es caracteritza pels boscos de teca i sàndal, mentre a la regió central preval el bosc tropical.

Bangalore: la capital de l’estat de Karnataka, gaudeix d’un clima molt agradable, amb temperatures suaus durant tot l’any, els hiverns són temperats i les precipitacions són regulars i estan repartides per tot el territori. En l’actualitat compta amb 4,5 milions d’habitants. Multinacionals com Texas Instruments o Hewlett Packard s’han instal·lat en aquesta ciutat, confiades en la competència dels enginyers indis.

La via de trànsit més important de Bangalore és Kempe Gowda Circle; prenent la direcció sud s’arriba al casc antic de la ciutat, on es troben:

Jamma Masjid, la mesquita més antiga de la ciutat; la sala d’oració, per sobre del nivell del terra, està sustentada per columnes de granit.

El Fort, al voltant del qual s’estén el nucli històric, construït el 1537 per Kempe Gowda, més tard, al segle XVII, va ser ampliat i modificat; avui amb prou feines queden les ruïnes. Tanmateix, els arcs i les torres d’estil islàmic que encara es conserven permeten apreciar la seva grandesa.

El Palau del Sultà Tipu, un edifici realitzat el 1791 gairebé íntegrament de fusta.

El Bull Temple (Temple del Toro), situat a uns 6km al sud, és el santuari dràvida més antic de Bangalore (segle XVI); conserva una gran escultura del toro Nandi (vehicle del Déu Shiva).

Els Jardins de Lalbagh, a 3km al nord-est del Bull Temple, van ser concebuts el 1760 per Haidar Ali. A finals del segle XIX es va afegir un hivernacle a semblança del Cristal Palace de Londres. És un lloc tranquil per on passejar entre arbres centenaris i plantes exòtiques.

La ciutat nova està ubicada a la zona est. La seva realització data de 1864 i compta amb diversos edificis d’interès: El Museu Venkatappa i El Museu d’Arqueologia (un dels més antics de l’Índia), entre d’altres.

Sol·liciti el seu viatge

Altres ciutats a l’itinerari

Agra

Agra

Zones específiques

També els pot interessar:

Itineraris

Índia-FVF

Índia

en llibertat

Viatges

a mida

Informació

pràctica