Chennai (Madras)

Chennai (nom actual que ha substituït el de Madràs, encara usat de forma col·loquial) és la capital de Tamil Nadu. Està situada a la costa de Coromandel, a l’extrem nord-oriental de l’estat. Amb una població de sis milions d’habitants, és la major ciutat de tota l’Índia meridional.

La ciutat s’estén al llarg de 15km per la costa del golf de Bengala. La creuen dos rius: el Kuvam al nord i l’Adyar al sud. Tots dos corren d’oest a est fins la seva desembocadura al mar i delimiten les principals zones de la ciutat.

El Fort Sant Jordi és una fortalesa, nucli del que arribaria a ser una de les ciutats més grans del sudcontinent indi. S’alça a la desembocadura del riu Kuvam, al sud de la badia artificial que forma el port de Chennai. Va ser fundat el 1639 i està protegit per un fossat i una muralla emmerletada.

L’antiga seu de la Borsa de Chennai alberga el Fort Museu, on es poden veure uniformes, armes, manuscrits i objectes variats de l’època del Raj britànic.

L’església de Santa Maria està situada al sud d’un conjunt d’edificis que constitueixen la seu del Secretariat i el Parlament de Tamil Nadu. Va ser consagrada el 1680 i és l’església anglicana més antiga de l’Índia. Al nord del fort s’estén George Town, l’antiga ciutat colonial llavors anomenada Black Town, nom que després es va canviar pel de George V.

En aquesta zona s’alça un gran edifici d’estil hindú musulmà construït al segle XIX per l’arquitecte anglès Henry Irwin. En aquest conjunt monumental, del qual destaquen les seves altes torres de gres vermell, es troba en l’actualitat el Tribunal Superior de Justícia.

A pocs metres del Fort, es desplega Marina Beach, una gran platja a la vora del golf de Bengala, que és l’orgull de la ciutat de Chennai. A la caiguda de la tarda, quan la brisa refresca l’ambient, el passeig marítim es converteix en el lloc de trobada preferit pels habitants de Chennai.

El Museu Governamental fundat el 1851, és el segon de l’Índia després del de Calcuta. A la galeria dedicada a l’arqueologia es guarda un dels tresors del museu: un recull de panells i escultures trobats a l’estupa d’Amaravatti. La part importantíssima del patrimoni del museu és la col·lecció de bronzes chola, la seva varietat i quantitat la fan única al món.

Parthasarathi Mandir és un temple situat a la zona est del barri de Triplicane, a escassa distància de Marina Beach. Va ser construït al segle VIII, sota el domini de la dinastia Payaba, sent el temple més antic de la ciutat.

La Catedral de Sant Tomàs va ser construïda al segle X. L’edifici va ser aixecat sobre el lloc en què, segons la tradició, va ser enterrat l’apòstol Tomàs, després de patir martiri l’any 78dC. Sota l’altar es custodien les relíquies de l’apòstol.

Kapalishvara Mandir o Temple del Senyor de les Calaveres, és el temple hinduista més important de Chennai. Segons la mitologia, va ser en aquest lloc exacte on la deessa Parvati es va lliurar a l’ascetisme. A l’interior hi ha un gran estany amb un templet al centre, en les aigües del qual els fidels realitzen les seves ablucions.

Sol·liciti el seu viatge

Altres ciutats a l’itinerari

Agra

Agra

Zones específiques

També els pot interessar:

Itineraris

Índia-FVF

Índia

en llibertat

Viatges

a mida

Informació

pràctica