Consells al viatjer

Preparatius per a viatges programats en grups i Fundación Vicente Ferrer

Documentació i Passaport
Per entrar a l’√ćndia es necessita un visat que s’encarrega de tramitar l’ag√®ncia de viatges Startour. Per tramitar el visat, cal tenir el passaport en vigor amb una validesa m√≠nima de sis mesos a partir de la data de sortida del viatge. Us recomanem portar una fotoc√≤pia del passaport i guardar-la a part o donar-la a una altra persona per facilitar els tr√†mits en cas de p√®rdua o robatori.

Vols
Podeu consultar a Startour qualsevol informació complementària sobre els vols.

Vacunes i medicaments
No √©s obligat√≤ria cap vacuna per entrar a l’√ćndia, per√≤ us recomanem anar al metge i explicar-li el tipus de viatge que fareu. Aquest us informar√† sobre les vacunes aconsellables: les habituals s√≥n contra el t√®tanus, el tifus, l’hepatitis i el preventiu de la mal√†ria (es recomana consultar al metge els possibles efectes secundaris d’aquest tractament). Nom√©s heu de portar medicaments per a √ļs personal, ja que en la duana no permeten passar grans quantitats.

Altres recomanacions: 
Portar un repel¬∑lent d’insectes fort o extra fort.
Portar un llapis d’amon√≠ac per alleujar i desinfectar les picades.
Es recomana a les persones amb problemes digestius portar un protector d’est√≥mac ja que de vegades els menjars poden ser molt picants.

Diners
Es poden portar euros o d√≤lars. En arribar a l’√ćndia es canvien per r√ļpies, que √©s la moneda oficial. El tipus de canvi oscil¬∑la entre 50 i 60 r√ļpies per euro. La quantitat m√†xima en efectiu que es permet entrar al pa√≠s √©s de 5.000 euros. Els diners es poden canviar en hotels, bancs i aeroports. √Čs recomanable guardar un certificat de canvi de moneda, per poder canviar novament els diners abans de sortir del pa√≠s, ja que l’exportaci√≥ de r√ļpies no est√† permesa. En algunes botigues grans accepten targeta VISA i “travelcheck”. A l’hora de pagar amb VISA es recomana guardar el rebut, l’adre√ßa i el tel√®fon de la botiga per facilitar possibles reclamacions posteriors.

Diferència horària
D’acord amb el canvi d’horari a Espanya, des del mes de mar√ß fins al setembre, la difer√®ncia √©s de 3,30 hores m√©s a l’√ćndia. Des d’octubre a febrer la difer√®ncia √©s de 4,30 hores.

Idioma
La llengua oficial m√©s parlada √©s l’hindi, per√≤ hi ha altres 17 lleng√ľes oficials a l’√ćndia. A l’estat d’Andhra Pradesh, on es troba el districte d’Anantapur, es parla l’idioma telugu. En tota l’√ćndia, l’angl√®s est√† molt est√®s i no es tenen gaires problemes per comunicar-se. A m√©s, durant tot el viatge estareu acompanyats per un guia local de parla hispana.

Clima y temperatura
El clima de l’√ćndia √©s mons√≤nic tropical. L’√®poca de pluges, el mons√≥, transcorre de juny a setembre. Encara que √©s possible que plogui en alguns trams del recorregut, mai no s’han produ√Įt problemes o alteracions causades pel mons√≥. Les temperatures oscil¬∑len, depenent de les ciutats, entre 30 i 40 graus. No obstant aix√≤, tingueu en compte que a causa de la gran humitat ambiental la sensaci√≥ de calor √©s m√©s gran del que marca el term√≤metre. A partir del mes de setembre les temperatures baixen lleument.

Corrent elèctric i electricitat
Tots els hotels del viatge a l‚Äô√ćndia i el campus de la Fundaci√≥n Vicente Ferrer disposen de corrent el√®ctric de 220 volts i en alguns casos cal preveure un adaptador.

Itinerari
Al llarg de tot el viatge se seguir√† estrictament l’itinerari programat per l’ag√®ncia de viatges Startour, llevat que, per alguna causa aliena a l’organitzaci√≥, el guia hagi de fer alguna modificaci√≥. Disposareu d’alguna tarda lliure.

Allotjament
Depenent de la ciutat, us allotjareu en hotels de tres o quatre estrelles. Les habitacions i serveis dels hotels s√≥n equiparables als d’Espanya, encara que tamb√© us podeu trobar que en algun hotel les instal¬∑lacions siguin antiquades. Recordeu que els hotels disposen de servei de bugaderia.

Menjars
L’esmorzar i el sopar estan inclosos en l’allotjament, per√≤ no les begudes. Els √†pats no estan inclosos i es faran fora de l’hotel. El preu dels menjars oscil¬∑la entre 6 i 12 euros. El menjar t√≠pic indi √©s molt picant i carregat d’esp√®cies, per√≤ en gaireb√© tots els hotels i restaurants trobarem menjar similar a l’europeu cuinat a l’estil indi, o disposar de bufet occidental.
Recomanacions:
РBeure sempre aigua embotellada sense glaçons de gel.
– No menjar verdures crues.
– Pelar sempre la fruita.
– Evitar els gelats.

Indumentària
Si b√© la gent, sobretot al Nord de l’√ćndia, est√† acostumada al turisme, √©s recomanable respectar els seus costums respecte de la indument√†ria: √Čs aconsellable que les dones no utilitzin faldilles o pantalons molt curts, samarretes de tirants, escot o roba transparent.
Per visitar els temples cal que tant els homes com les dones portin les cames cobertes (pantalons llargs, pareo, mocador …). El guia us indicar√† amb antelaci√≥ quins dies cal anar preparat.
√Čs preferible portar sand√†lies c√≤modes i algun cal√ßat tancat per si plou.
En els temples haureu de descal√ßar-vos abans d’entrar, de manera que us recomanem portar uns mitjons a m√†.
En època de pluges és recomanable portar sempre un paraigua plegable o un impermeable.

Desplaçaments
Per anar d’una ciutat a una altra el trasllat s’ha de fer en autocar o en avi√≥. Heu de tenir en compte que les vies de comunicaci√≥ s√≥n prec√†ries, i que els viatges poden ser molt llargs en algunes ocasions. Els vols interns s’han de fer en l√≠nies a√®ries √≠ndies.

Canvi de diners i compres
Es poden canviar diners en hotels, bancs i aeroports. En algunes botigues grans tamb√© accepten targeta VISA i “traveller checks”. Qu√® es pot comprar? El guia us portar√† a tallers artesanals on podreu veure com s’estampen les teles, confeccionen catifes, teixits de seda, teles de cot√≥ i treballs en marbre. Tots aquests tallers disposen de botigues on trobareu gran varietat d’articles. No oblideu que per a aconseguir un bon preu cal regatejar. Disposareu de tardes lliures en qu√® podreu anar a comprar pel vostre compte; es recomana negociar el preu d’un taxi d’anada i tornada. Tingueu en compte que els venedors ambulants us perseguiran perqu√® els compreu.

Fotografies, trucades telefòniques, postals
En alguns dels llocs que visitareu haureu de pagar una petita quantitat per poder realitzar fotografies o gravar en c√†mera de v√≠deo. Les trucades telef√≤niques √©s millor fer-les des de tel√®fons p√ļblics (“STD”), ja que des de l’hotel sempre resulta m√©s car. Per a l’enviament de postals, podeu comprar segells en els hotels i dipositar-les en les b√ļsties que all√† mateix trobareu. Si voleu portar el vostre tel√®fon m√≤bil, consulteu a la vostra companyia telef√≤nica la cobertura, les condicions i les tarifes des de l’√ćndia.

Programa de visites
Quan arribeu a la Fundaci√≥n us rebr√† l’equip de traductors que us acompanyaran durant la vostra visita. Durant l’estada al campus de la Fundaci√≥n a Anantapur visitareu diferents projectes (hospitals, escoles, centres per a nens amb discapacitat, etc.) i inaugurareu algun projecte que hagi finalitzat recentment.

Allotjament
Estareu allotjats en bungalows, dins del recinte de la Fundaci√≥n. S√≥n edificacions senzilles, igual que les seves prestacions. √Čs recomanable portar tovalloles pr√≤pies (encara que en les habitacions tamb√© hi trobareu tovalloles) i xancletes per al bany. Es pot rentar roba al bany i estendre a l’exterior del bungalow, per√≤ cal portar pinces. √Čs recomanable estendre la roba interior dins de l’habitaci√≥. Tots els bungalows disposen d’un aparell el√®ctric per als mosquits i un ventilador de sostre. Els llits disposen de llen√ßols. No hi ha servei d’habitacions, per√≤ us escombraran el bungalow i reposaran el paper higi√®nic i el sab√≥ si ho demaneu a les persones encarregades.

Menjars
Tots els menjars estan inclosos. Els esmorzars i els sopars es faran a la cantina de la Fundaci√≥n, i els dinars dep√®n de la programaci√≥. Seran menjars senzills, amb esp√®cies per√≤ no picants. L’aigua a la cantina prov√© d’un dip√≤sit d’aigua potabilitzada i en les proximitats del campus hi ha quioscos on podreu comprar refrescos i aigua embotellada. Tamb√© es pot comprar cervesa, per√≤ es recomana el seu consum dins de les habitacions ja que el consum en p√ļblic est√† mal vist.

Canvi de diners i compres
Es poden canviar diners a l’oficina de la Fundaci√≥n, per√≤ no es canvien “traveller checks”. Al voltant del campus de la Fundaci√≥n hi ha petites botigues on es poden comprar caramels, globus, begudes i productes b√†sics per a la higiene personal.

Indumentària
Anantapur és una zona rural al sud del país i molt poc turística, per la qual cosa us agrairan que sigueu respectuosos amb els seus costums.
Recomanacions:
РLes dones no han de portar les cames descobertes ni utilitzar peces de tirants, amb escot, transparències ni ajustades.

– √Čs preferible portar sand√†lies c√≤modes, i algun cal√ßat tancat per si plou.

РEn època de pluja és recomanable portar un paraigua plegable o un impermeable.

VISITA AL NEN/A APADRINAT/A
Quan arribeu al campus que la Fundación Vicente Ferrer té a Anantapur, us facilitaran un dossier amb totes les dades del vostre nen / a apadrinat / a:
Nom
Data de naixement
Nom dels pares
Dades dels germans (sexe i edat)
I altra informació relacionada amb el seu poblat.
Durant la visita estareu acompanyats per guies i traductors de RDT.
Si voleu comprar alguna cosa per al nen / a apadrinat i la seva fam√≠lia, ho podeu fer a la ciutat d’Anantapur, no cal que porteu regals des d’Espanya. Els mateixos guies us poden acompanyar a les botigues espec√≠fiques on podreu comprar, per una quantitat aproximada de 18 euros / 1.000 rupies, el m√©s necessari i √ļtil per al vostre nen / a apadrinat i la seva fam√≠lia.

US DESITGEM UN BON VIATGE!

Benvinguda i salutació: Namaste
Com estàs?: Bagunava
Molt bé: Bagunanu
Com et dius?: Niperu Llemi
Em dic (nom): Naperu (nom)
Quants anys tens?: Nivasayu anuta
Tinc (anys): Navayasu (anys)
Quant costa?: Dini dara enta
Un: Okati
Dos: Renduu
Tres: Mudu
Quatre: Nalagu
Cinc: Aidu
Sis: Aru
Set: Edu
Vuit: Enimidi
Nou: Tomidi
Deu: Padi

També els pot interessar:

Itineraris

√ćndia-FVF

√ćndia

en llibertat

Viatges

a mida

Informació

pràctica