Fatehpur Sikri

A uns 35 quilòmetres al sud-oest d’Agra es troben les ruïnes de Fatehpur Sikri, sumptuosa ciutat mogol construïda per l’emperador Akbar el Gran, utilitzada 17 anys i abandonada per falta d’aigua. Es diu que l’emperador va escollir el turó de Sikri després d’haver consultat el xeic Salim Chistian, sant nascut en aquest lloc, que va profetitzar a Akber el naixement de tres fills; l’edifici més majestuós de Fatehpur Sikri és precisament la tomba d’aquest sant. Dos anys després del naixement del seu primer fill, Akbar va iniciar a Sikri la construcció d’una mesquita i un palau, els nobles de la cort van començar a construir les seves cases a les rodalies i, al cap de poc temps, va aparèixer una nova ciutat que va ser la capital de l’imperi fins que 17 anys més tard, el 1585, Akbar i la seva cort la van abandonar sobtadament. En 1573, després de la conquesta de Gujarat, Akbar li va posar el prefix de Fatehpur, que significa Ciutat de la Victòria.

Durant la seva estada a Fathepur Sikri-Akbar va mostrar un gran interès per temes religiosos; es diu que va voler unificar les religions i com a mostra d’això va prendre quatre esposes de quatre religions diferents, de les quals possiblement la seva preferida va ser Maria, cristiana d’origen portuguès. Va arribar fins i tot a concebre una religió pròpia, i encara que no va aconseguir, com pretenia, una única religió per al seu imperi va ser potser el precursor de la tolerància religiosa que, salvant les excepcions, hi ha a l’India actual.

Fatehpur Sikri ocupava un turó rocós de cim i s’estén en direcció nord-est – sud-oest; estava envoltada d’una muralla per tres costats, ja que al nord-est s’estenia un gran llac, actualment sec. Encara es conserva part de la muralla i algunes portes.

La Mesquita i el Palau Imperial constitueixen una obra mestre única. Separats per una curta distància se solen recórrer de sud a nord; això suposa un llarg passeig que, com tot a l’Índia, es realitza amb calma.

Sol·liciti el seu viatge

Altres ciutats a l’itinerari

Agra

Agra

Zones específiques

També els pot interessar:

Itineraris

Índia-FVF

Índia

en llibertat

Viatges

a mida

Informació

pràctica